Badrižani retsept – kuidas seda valmistatakse?

Baklažaanid Kreeka pähklitega ehk gruusiapäraselt: badrižani nigvzit

Valmistamiseks:

  • 1kg baklažaane
  • soola piserdamiseks

Täidis:

  • 400g Kreeka pähkleid
  • 20g värsket koriandrit
  • 20g küüslauguküüsi
  • ½ tl jahvatatud vürtsköömenit
  • ½ tl koriandripulbrit
  • ½ tl jahvatatud musta ja punast pipart
  • 1 granaatõun
  • maitse järgi soola

 

  1. Loputa keskmise suurusega baklažaanid ja lõika 1cm paksusteks viiludeks. Tõsta viilud kaussi, raputa soolaga üle. Jäta 15 minutiks seisma, et kibe mahl eralduks
  2. Loputa ja nõruta baklažaaniviilud sõelal
  3. Kuumuta praepannil õli ja küpseta viilusid mõlemalt poolt, kuni on ühtlaselt pruunistunud. Hoidu liigsest kõrvetamisest
  4. Täidise valmistamiseks aja Kreeka pähklid koos küüslauguga läbi hakklihamasina. Lisa vürtsköömen, koriandri pulber, jahvatatud punane ja must pipar. Maitsesta soolaga ja sega ained hoolega läbi
  5. Haki koriandrilehed ja lisa pähklismassile. Laota täidis baklažaaniviiludele ja keera rulliks. Vahetult enne serveerimist kaunista baklažaanirullid granaatõunaseemnete ja petersellilehtedega

Variatsiooniks:

Küpsetataud baklažaaniviilud võib suruda püreeks ja segada Kreeka pähkli seguga. Salatile võib maitseks lisada ka värsket hakitud või praetud sibulat ja veiniäädikat. Kui ei soovi nii palju õli kasutada, võib baklažaaniviile ka soolaga maitsestatud vees keeta, siis püreeks suruda ja pähklimassiga segada

Telli koju